top of page

Ik ben 63 jaar en woon in Amstelveen.

 

Als jongste in een gezin van vijf kinderen ben ik opgegroeid met vier broers.

Van mijn 10e tot mijn 14e jaar heb ik pianoles gehad. Hierdoor is mijn liefde voor muziek gegroeid en het noten kunnen lezen komt mij als zangeres zeer van pas.

 

Na het VWO ben ik in 1979 Engels gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

In 1982 kreeg mijn moeder een beroerte, waardoor zij eenzijdig verlamd raakte. Dit heeft een zeer grote impact gehad op ons gezin. Toen mijn vader onverwacht overleed in 1989, werd de zorg voor mijn moeder intensiever. Het was niet makkelijk, maar het heeft mij veel geleerd over iemand verzorgen en het heeft mijn empathisch vermogen verhoogd.

 

In 1989 ben ik afgestudeerd en daarna via het Uitzendbureau voor internationale bedrijven gaan werken als administratief medewerkster.

Na twee jaar werk als secretaresse bij een advocatenkantoor, heb ik in 1995 besloten mij om te scholen tot Leidster Kinderopvang met de opleiding L.K.C. (Leidster Kinder Centra).

Vervolgens heb ik 17 jaar als groepsleidster in de kinderopvang gewerkt, waarvan 10 jaar bij Kindercentrum De Platanen waar met een pedagogisch pilotproject werkt gewerkt, de Reggio Emilia-benadering: Leidsters zijn gericht op de ontwikkeling van de eigen identiteit, zelfstandigheid en creatieve vaardigheid van het kind.

Toen duidelijk werd dat er binnen dit vakgebied steeds minder werk  zou zijn, heb ik n.a.v. loopbaanbegeleidingsgesprekken besloten in de thuiszorg te gaan werken. Dat doe ik sinds 2012 met veel plezier en sinds 2014 als zelfstandige zorgverlener (Z.Z.P.'er).

Tevens heb ik mijn hele leven lang gezongen. Zie Zang.

bottom of page